Oradea Press – 5 iunie 2008

Jurnal bihorean: Ştranduri bihorene la control

“Conform normelor legale, ar trebui să existe o toaletă la 20 de persoane şi un duş la 30 de persoane. La ştrandul 1 Mai sunt doar şase sau şapte toalete pentru bărbaţi, din care în momentul controlului inspectorilor OJPC funcţionau doar jumătate, celelalte fiind defecte. Deşi era deschis doar de o zi, aici apa nu era tratată conform normelor legale. De asemenea, nu exista salvamar, iar coşurile de gunoi lipseau cu desăvârşire, fiind înlocuite cu câteva pubele.”

Jurnalul de dimineaţă: Mititei infestaţi, în ştrand

“Sezonul estival a demarat cu controale în ştrandurile din Oradea şi Băile 1 mai. Duşuri lipsă, oglinzi sparte, toalete defecte şi insuficiente în raport cu capacitatea ştrandului, lipsa pişoarelor, cabluri electrice suspendate şi neizolate corespunzător, lipsa apei clorinate la intrarea în bazine, lipsa avertismentelor cu privire la adâncimea apei din bazine sau – dacă acestea totuşi existau – erau scrise cu litere mici, imposibil de citit.”

Crişana: Biblioteca francofonă a fost inaugurată la Oradea

“La Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” Bihor, Oradea, a avut loc marţi inaugurarea unui fond special de carte în liba franceză. Acesta a fost donat de către Asociaţia nonguvernamentală Bibliotheques et Mediatheques Francophones (BNF), din Franţa, şi conţine un număr de 5000 de volume din diverse domenii, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.”

Realitatea bihoreană: Vânătorii de criminali

“Bihorenii se numără printre cele şapte servicii criminalistice din ţară acreditate de RENAR şi beneficiarii unui standard internaţional de măsurare a certitudinii în laborator, ISO17025. Cerinţele RENAR sunt însă drastice şi impun condiţii stricte de spaţiu destinat alboratoarelor, dotări de ultimă generaţie, păstrarea în deplină siguranţă a probelor şi cursuri lunare de perfecţionare a criminaliştilor, cu teme diferite, şi teste trimestriale.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: