Oradea Press – 9 iunie 2008

Jurnal bihorean: Gheaţă made in Oradea

“Un orădean transformă apa în bani, mai exact apa îngheţată. Florin Pleşcan este proprietarul celei mai mari fabrici de gheaţă din ţară. La fabrica din Oradea se produc cuburi de gheaţă alimentară şi blocuri mari de gheaţă care sunt transformate de artistul Adrian Hulber în sculpturi. […] Proprietarul a adus cel mai bun utilaj de făcut gheaţă din SUA, şi fabrica produce 20 de tone de cuburi de gheaţă pe zi.”

Jurnal de dimineaţă: Jaf la Oficiul Poştal 9 din Oradea

“Oficiul Poştal numărul 9 din Oradea a fost jefuit de patru indivizi înarmaţi cu cuţite. Angajaţii nu au putut identifica autorii jafului, aceştia avînd feţele acoperite. Evenimentul a avut loc vineri seara, în jurul orei 19:45. […] ‘După ce au ameninţat cu cuţitul personalul ce deservea publicul, au pătruns în casieria unităţii, de unde au sustras suma de 30.000 lei’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, inspector Alina Dinu.”

Crişana: Postaşii din toată ţara s-au întrecut la Băile Felix

“Compania Naţională Poşta Română a organizat sâmbătă, în staţiunea Băile Felix, etapa naţională a competiţiei profesional-sportive Marşul factorilor poştali, ajunsă la cea de-a 32-a ediţie. La startul întrecerii s-au aliniat 33 de postaşi şi 33 de poştăriţe, calificaţi în urma etapelor judeţene şi regionale. Ocupantele primelor trei locuri în proba destinată femeilor şi primii cinci clasaţi la bărbaţi vor reprezenta România la Balcaniada Marşului factorilor poştali, care va avea loc în tpamna acestui an la Sibiu.”

Realitatea bihoreană: Jaf la poştă

“ Criminaliştii au stat la faţa locului până târziu în noapte pentru strîngerea probelor. Investigaţiile sunt conduse de comisarul-şef Liviu Popa, şeful IPJ Bihor. Primele indicii despre identiatea autorilor au apărut deja, poliţiştii stabilind un cerc de suspecţi. Ultimul jaf în oradea a avut loc în urmă cu nouă luni, în luna octombrie, la o bijuterie pe strada Traian Moşoiu, dar autorul a fost prins a doua zi în Cluj-Napoca. În urmă cu trei ani însă, dintr-o maşină a poştei care staţiona în faţa aceluiaşi oficiu poştal de pe bulevardul Dacia a fost furată suma de 350 de milioane de lei vechi.”

Bihoreanul: Război între “firmele de casă”

“BIHOREANUL a încercat să afle exact situaţia din publicitatea stradală, adică numărul de amplasamente de pe domeniul public, firmele care le-au închiriat, procedura de atribuire folosită de Primîrie (licitaţie sau asociere), precum şi sumele încasate anul de municipalitate din această afacere care nu doar că a îmbogăţit ‘firmele de casă’, dar au şi sluţit oraşul prin puzderia de panouri plantate peste tot. Dar, cu toate insistenţele reporterilor, niciuna din persoanele bănuite de ‘blat’ cu agenţiile de publicitate nu este de găsit, funcţionarii aşteptând într-o atmosferă de îngropăciune să vadă ce vrea noul primar Ilie Bolojan şi cât de adânc va săpa acesta în mocirla trecutului.”

Gazeta de Oradea: Bolomania Oradiei

“Alegerile de la 1 iunie au confirmat că cei mai mulţi dintre orădeni au încredere în Ilie Nolojan. Scorul obţinut nu lasă loc de prea multe interpretări. Oradea a ales să intre în era Bolojan. Eliminarea cozilor de la paşapoarte precum şi instaurarea ordinii la RAR Bihor sau la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, reuşite în perioada când Bolojan era prefect, au fost suficiente pentru CV-ul lui. […] Marea problemă pentru orădeni este că, de fapt, nu l-au votat pe Ilie Bolojan.. Fără să-şi dea seama, au votat un grup de interese format din oligarhii cu ‘sânge liberal’ care au susţinut candidatura sa. Fostul rpefect este un om inteligent şi bine sfătuit care va ştii să împace şi capra şi varza fără prea mari compromisuri. El nu este hoţ şi nici nu are gânduri de mare bogătaş. Are doar aroganţa fiului de ţăran care a ajuns pe merit unde a ajuns.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: