Oradea Press – 10 iunie 2008

Jurnal bihorean: “Mangalianul” circulă din 19 iunie

“Începând din 19 iunie, bihorenii vor putea ajunge pe Litoral fără să schimbe trenul. De la această dată se pune în circulaţie trenul Rapid care face legătura între Oradea şi Mangalia. […] O călătorie Oradea – Mangalia cu trenul va costa 107,80 de lei la clasa a II-a şi 143,30 de lei la clasa I. Cine vrea să călătoreacă la vagon-cuşetă de patru persoane va trebui să scoată din buzunar 143, 30 de lei.”

Jurnalul de dimineaţă: Fără bani protocol la Bacalaureat

“Ioan Şereş s-a întâlnit cu directorii de şcoli pentru a le atrage atenţia că, în continuare, le este interzis să colecteze de la elevi bani pentru protocolul comisiilor de examinare. […] Reamintim că primul care a interzis colectarea banilor pentru protocolul comisiilor de examinare a fost Ilie Bolojan, în perioada în care era prefect al judeţului Bihor. În urmă cu un an, ISJ Bihor a încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, care a asigurat partea de protocal implicaţi în desfăşurarea examenelor.”

Crişana: Până te pune în posesie Administraţia Imobiliară te mănâncă “sfinţii”

“Un imobil situat în Piaţa 1 Decembrie din Oradea este, de ani de zile, mărul discordiei între foştii proprietari, chiriaşi şi Primărie, mai exact Administraţia Imobiliară Oradea. La parterul clădirii există mai multe spaţii comerciale, închiriate de diverse firme, astfel că autorităţile locale şi-au dat tot intereseul ca sumele obţinute în baza unor asemenea contracte să intre în buzunarul lor şi nu în cel al proprietarilor de drept. După ani întregi de procese, amânări şi suspendări, situaţia clădirii nu este încă lămurită, în timp ce orădenii care susţin cu sunt cumpărători cu acte în regulă a unor spaţii din imobil au rămas la cheremul funcţionarilor din cadrul AIO, care îi plimbă de la Ana la Caiafa.”

Realitatea bihoreană: Consiliul Judeţean, chemat în instanţă

“Împotriva refuzului autorităţilor şi instituţiilor publice de a comunica IPP [Institutul de Politici Publice] informaţii de interes public cum ar fi organigrama instituţiilor, grad de ocupare a posturilor de execuţie, sursele financiare ale primăriilor, situaţia locuinţelor de serviciu şi a veniturilor salariale cuvenite funcţionarilor publici, bugetele locale şi repartiţia cheltuielilor în acestea, situaţia donaţiilor şi sponsorizărilor acordate instituţiilor publice locale, precum şi împotriva comunicării incomplete sau tardive a acestora, în perioada 2004-2008, Institutul a introdus peste 100 de cereri de chemare în judecată.” [împotriva a peste 50 de primării şi cel puţin 10 consilii judeţene, printre care şi Bihor]

Informaţia de vest: Bolo ante portas

“Aproape toţi şefii direcţiilor din cadrul Primăriei Oradea sunt speriaţi de iminenta instalare a lui Ilie Bolojan la cârma instituţiei. O atmosferă cel puţin tensionată există şi în majoritatea birourilor, mai ales cele în care, până acum, s-a cam tăiat frunze la cîini. Motivul principal al tuturor neliniştilot este promisiunea lui Bolojan că va restructura şi va eficientiza aparatul administrativ al Oradiei.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: