Oradea Press – 11 iunie 2008

Jurnal bihorean: Inspectorii sanitari, cu ochii pe şcoli

“Inspectorii de la Inspecţia Sanitară de Stat Bihor au luat la puricat atât unităţile de învăţământ bihorene cât şi pe cele de turism. Potrivit spuselor dr. Răzvan Oros, inspector-şef la ISS Bihor, în cadrul controalelor sunt vizate în principal şcolile care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, având în vedere că în întreg judeţul doar 21% dintre unităţi au obţinut-o. Controalele au debutat pe 4 iunie şi s-a lăsat imediat cu o suspendare: Şcoala cu clasele I-VIII Sârbi a fost închisă din cauza multiplelor nereguli găsite acolo de către inspectori. Tot în această perioadă se controlează ştrandurile şi locurile de cazare, în special taberele şi unităţile turistice.”

Jurnal de dimineaţă: Râul galben de la Zürich

“Pentru prima dată în istoria participării României la un turneu de fotbal disputat în altă ţară, un stadion este dominat de suporterii tricolorilor. Luni, Zürich a fost o mare galbenă. Şi asta atât înainte de meci, când toate mijloacele de transport care duceau la stadion erau ticsite de oameni îmbrăcaţi în galben, cât şi la încheierea disputei, momentul aşteptat în care miile de suporteri şi-au îndreptat paşii spre terasele aflate în apropiere pentru a putea uda din plin cu bere rezultatul obţinut de fotbalişti.”

Crişana: La Oradea, alegerile locale s-au încheiat, dar campania electorală continuă

“La mai bine de o săptămână de la alegerile locale, unii dintre candidaţii la fotoliile de aleşi mai zâmbesc încă spre orădeni din uriaşele panouri publicitare plantate în oraş, cerându-le votul. Dacă majoritatea mash-urilor care atârnau pe blocurile din municipiu şi cele din locurile pentru afişaj publicitar au fost retrase, nu acelaşi lucru se întâmplă cu panourile electorale ale candidaţilor UDMR şi PC la fotoliile de primar şi de preşedinte al Consiliului Judeţean. Astfel de imagini mai pot fi zărite încă în faţa Magazinului Crişul, pe strada Dragoş Vodă, strada Clujului etc.”

Realitatea bihoreană: Euro-pomană pentru Bechtel

“Companaia care construieşte Autostrada Transilvania primeşte milioane de euro fără să mute o lopată de pământ. Valoarea investiţiei a ajuns la peste 7,5-8 miliarde de euro. Preţul pe kilometru a ajuns la 16-17 milioane de euro faţă de 6 milioane în Croaţia, unde terenul este incomparabil mai dificil.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: