Oradea Press – 16 iunie 2008

Jurnal bihorean: Confruntarea electorală finală

“Românii din 1.474 de localităţi, dintre care 14 municipii reşedinţă de judeţ, au fost aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarul. Scrutinul vine pe fondul unei apatii a alegătorilor şi după două spătămâni de campanie electorală, ce a fost umbrită de campionatul european de fotbal, românii fiind mai preocupaţi de soarta şi orgoliul echipei naţionale, decât de confruntările televizate ântre contracandidaţi.”

Jurnalul de dimineaţă: Visul românilor prinde contur

“Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, a declarat la finalul partidei cu Italia, încheiată la egalitate 1-1, că este un rezultat echitabil, de care naţionala României poate fi mulţumită. ‘Am muncit mult, am alergat, am avut şi multe ocazii de a marca. Este un rezultat echitabil, am avut şi noroc la unele faze. Sunt rezultate bune, pentru că am jucat în compania campioanei mondiale şi a vicecampioanei mondiale.’”

Crişana: Biserica greco-catolică “Sfânta Treime” a fost sfinţită

“Sute de credincioşi greco-catolici, dar şi de alte confesiuni au participat ieri, în zi de sfântă sărbătoare, la sfinţirea Bisericii Greco-Catolice ‘Sfânta Treime’, situată în capătul cartierului Nufărul. Liturghia a fost oficiată e PS Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alături de preotul paroh al bisericii, Mircea Nica, precum şi de un sobor impresionant de preoţi. Au ţinut să fie prezenţi la acest eveniment deosebit reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, printre care Radu Ţârle, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, şi Mihai Groza, primarul încă în exerciţiu al Oradiei.”

Realitatea bihoreană: Casă Habitat construită în curtea Parlamentului

“Potrivit unui comunicat dat publicităţii de fundaţia Habitat pentru Umanitate, Bogdan Olteanu a vizitat, împreună cu deăutatul Cornel Popa şi Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, primul cartier Habitat din Beiuş unde locuiesc 40 de familii cu venituri mici. […] ‘Vreau să lansăm în septembrie un proiect care funcţionează în Statele Unite, un proiect în care parlamentarii, fiecare la el în circumscripţie, să aprticipe la construcţia de locuinţe Habitat pentru nevoiaşi. Pentru lansare vom construi o casă în curtea Palatului Parlamentului pe care apoi o vom transporta într-un loc unde va fi nevoie de ea’, a declarat Bogdan Olteanu, conform comunicatului citat.”

Bihoreanul: Cetăţeanul Cazacu, spaima justiţiei

“În şase ani, a strâns peste 150 de procese. Nemulţumiri legate de calculul datoriilor la Asociaţia de proprietari, probleme cu vecinii de bloc, cu executorii, cu Fiscul, dar şi cu magistraţii care i-au judecat dosarele. Îşi cunoaşte toate drepturile şi ştie pe de rost procedura legală. […] După şase ani petrecuţi în sălile de judecată, s-a înscris la Facultatea de Drept.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: