Oradea Press – 24 iunie 2008

Jurnal bihorean: Mini-Serbările Cetăţii

“Serbările Cetăţii Medievale a Oradiei au toate şansele, în acest an, să fie ‘chircite’ serios de lipsa banilor necesari unei bune desfăşurări. Plasate, conform tradiţiei, la începutul lunii iulie, manifestările din Acest an se vor concentra pe durata unei zile, cel mai probabil pe 4 iulie, au anunţat reprezentanţi ai Primăriei.”

Jurnal de dimineaţă: Vine canicula!

“Conform Administraţiei Naţionale de Metereologie, temperatura medie a anului 2008 va fi, în perioada aprilie-septembrie, peste mediile multianuale, iar în vară sunt aşteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, dar mai puţină secetă decât în 2007.”

Crişana: Peste 1200 de sancţiuni aplicate în trafic la sfârşit de săptămână

“Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate nu mai puţin de 1.234 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 158.650 lei, reţinute, în vederea suspendării, 35 de permise de conducere şi constatate 74 de tamponări. Cele 1200 de amenzi aplicate pe şoselele din Bihpr la sfârşit de săptămână reprezintă cel mai mare număr de sancţiuni înregistrate în ultimii ani într-un weekend.”

Realitatea bihoreană: Construirea campusului şcolar, incertă

“Colegiul ‘Partenie Cosma’ şi Liceul ‘Vasile Voiculescu’, a căror mutare se preconiza a se realiza prin construirea unui campus, mai au de aşteptat. […] Demararea lucrărilor la campusul şcolar pe care edilii intenţionează să-l facă pe Strada Armatei Române este suspendată, firmele participante fiind descalificate din cauza lipsei unor documente.”

Informaţia de Vest: Probleme de… faţadă

“Managerul Filarmonicii, Sarkady Zsolt, se arată, brusc, dezinteresat de lucrările la faţada exterioară a clădirii. Asta, în condiţiile în care, ani în şir, deşi se discuta intens despre retrocedarea imobilului către Biserica Romano-Catolică, nu s-a sfiit să aprobe lucrări de miliarde. În 2002, de exemplu, numai în sala de concerte au fost investite 16 miliarde de lei vechi.”

Lasă un comentariu