Oradea Press – 7 iulie 2008

Jurnal bihorean: Peste 85% au luat Bac-ul

“La sesiunea de vară a bacalaureatului au fost înscrişi 7.099 de candidaţi, dar dintre aceştia s-au prezentat 6.901 şi au promovat doar 5.914 absolvenţi. Faţă de anul trecut, seciuna de vară din acest an a înregistrat 15 eliminaţi din examen, faţă de doi înregistraţi în anul trecut. Promovabilitatea se menţine destul de ridicată, 85,7% la nivelul judeţului.”

Jurnalul de dimineaţă: Cetatea Oradea în sărbătoare

“Serbările Cetăţii au adunat, în acest sfârşit de săptămână, o mulţime de orădeni în Şanţul Cetăţii. Concursurile de tir, de tras cu arcul, căţăratul butoaielor de bere, precum şi concertele susţinute de Mircea Baniciu, Farfarello şi Nightloosers au făcut ca orădenii să petrească clipe de neuitat în aer liber.”

Crişana: Interes scăzut al orădenilor pentru Serbările Cetăţii

“Cu toate că organizatorii s-au străduit să ofere un program variat şi pe gustul tuturor, orădenii nu au dat dovadă de mult interes, prezenţa acestora la Serbările Cetăţii fiind mult mai redusă decât în anii anteriori.”

Realitatea bihoreană: În pat cu autonomia

“Politica cu iz diplomatic şi stofă austro-ungară pe care a dus-o până nu demult UDMR pare a se apropia de sfârşit. Asta pentru că, dintr-un motiv lesne de înţeles, sâmbătă, într-o întâlnire cu Tökés László, Markó Béla a acceptat sî renegocieze o eventuală colaborare cu Partidul Civic Maghiar (PCM) pentru alegerile parlamentare.”

Bihoreanul: De-a v-aţi ascunselea

“Deşi legea obligă partidele să facă publice sumele investite în alegeri, grosul banilor cheltuiţi rămâne pitit printre rânduri sau plătit prin interpuşi. În plus, nimeni nu verifică dacă un asemenea raport de venituri şi cheltuieli corespunde realităţii. […] În Bihor, cea mai mare investiţie în campanie a făcut-o PD-L: 4,286 miliarde de lei vechi. […] Per total, suma pe care liberalii spun că au cheltuit-o în alegerile locale e destul de apropiată de cea declarată de pedelişti: 4,077 miliarde.”

Gazeta de Oradea: Tun la Inspectoratul Şcolar

“Camera de Conturi îi pune în cârcă Lilianei Antonescu, fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor aproape 800 de milioane de lei vechi. În urma controlului, inspectorii au descoperit că inspectoarea şefă şi-a dat salarii peste cele legale, atât ei cât şi personalului unităţii. Pentru recuperarea prejudiciului, Camera a sesizat secţia contencios – administrativ a Tribunalului Bihor.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: