Oradea Press – 21 iulie 2008

Jurnal bihorean: Oradea, paradisul mall-urilor

“În curând va fi o provocare să faci comerţ în Oradea. Cu siguranţă, concurenţa va fi dură. În anii ce vin orădenii vor asista la inaugurări în serie de spaţii comerciale în oraşul lor. Zona aeroportului va deveni un ‘punct fierbinte’ al Oradiei. Porţiunea de şosea dintre hypermarketul Real şi vecinătatea aerogării va putea fi supranumită uşor ‘bulevardul shoppingu-ului’.”

Jurnalul de dimineaţă: Abuzuri la şcoala din Ineu de Criş?

“Scandal la Ineu de Criş între o parte din cadrele didactice şi conducerea şcolii, care este acuzată de abuz şi cercetată de organele de anchetă în urma unei plângeri penale depuse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Ioana Constantin, profesoară de sport, a sesizat Parchetul în legătură cu abuzurile săvârşite de conducerea şcolii în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici din bugetul şcolii fără a exista o minimă transparenţă.”

Crişana: Forţaţi să demisioneze, sute de muncitori bihoreni ameninţă cu proteste

“Sute de bihoreni angajaţi ai companiei americane Bechtel, cea care construieşte Autostrada Transilvania, au demisionat în ultimele luni, după ce, în urma unor evaluări realizate de angajator, au fost notaţi cu note de 1 şi 2. Oamenii susţin că au fost obligaţi să plece şi presaţi să lase locul unor muncitori turci, care se înmulţesc pe zi ce trece în campusul de la Chiribiş, dar şi în cel de la Săvădisla, Cluj.”

Realitatea bihoreană: Terenul unităţii de tancuri trece la Primărie

“După discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, 80% din terenul fostei unităţi de tancuri de pe Strada Umbrei din Oradea va trece, printr-o hotărâre de Guvern, în posesia municipalităţii orădene.”

Bihoreanul: Se taie de pe listă!

“Primarul a stabilit limita la care nu există nici cheltuieli fără acoperire, dar nici sume rămase nefolosite şi, când a adus bugetul în echilibru, s-a prezentat cu el în faţa Consiliului Local. Acesta l-a votat cu 16 voturi pentru, de la un total de 20 de consilieri prezenţi în sală. Nici nu avem cum altfel. Conform evidenţelor municipalităţii, la data de 30 iunie 2008 veniturile proprii ale Primăriei erau cu 25% mai mici decât cheltuielile propuse.”

Gazeta de Oradea: După Bechtel, potopul

“De aproape doi ani au început să circule camioane şi rabe de mare tonaj pe drumul cuprins între Luna de Sus şi Iara, lucrările pe tronsonul autostrăzii Transilvania trecând prin aceste localităţi. Fie zi, fie noapte, fie că e zi lucrătoare sau sărbătoare, liniştea sătenilor din localităţile Luna de Sus, Săvăsdisla, Lita, Liteni, Băişoara şi Iara este tulburată de camioanele de mare tonaj, încărcate cu piatră sau balast, care le străbat localităţile.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: